Trehundrasextiofemdagar

Emma mitt lilla ollon och partner in crime/blogg som jag kommer sakna alldeles för mycket <3 Men på ryktes väg har jag hört att hon går att tröstas med materialistiska saker, så souvenirshopen here i come! Hon tyckte i alla fall att jag skulle skriva ett nyårsinlägg innan jag åker, far och flyger. Ja, för er som inte vet (legat under en sten?) så drar jag iväg till Edinburgh nu på måndag den 28:e för mitt nyårsfirande också kallad Hogmanay och är därmed utan dator i två veckor?! How will I survive? How will you survive without me? Lugn nu! Andas människa, jag kommer snart tillbaka och medan så finns ju faktiskt Emma som förmodligen kommer att komma med lite uppdateringar om vad jag har för mig. Censurerade kan man ju hoppas. Fast åt andra sidan så har väl emma och jag aldrig varit så speciellt censurerade.

..I alla fall vad vill jag nu säga under mitt sista inlägg för 2009? Faktiskt för slutet på detta årtionde!!

För mig har 2009 varit ett år av lärdomar, jag har lärt mig att oavsett hur dåligt du mår, hur långt ner i avgrunden du än hamnat så kan du ta dig upp, även om det bara är en millimeter i taget, så räknas faktiskt den millimetern!. Jag har lärt mig att om magkänslan säger åt dig att gå av pendeltåget, gör det! Annars kanske du missar ett helt underbart roligt äventyr, där du får leka guide och klättra ur bussar som värsta Indiana Jones. Jag har lärt mig att handlingar säger mer än ord och att det är där som du verkligen får syn på vad det är för människor du har runt dig. Jag har lärt mig att alla problem går att lösa (Macgyver style), om det inte går att lösa så var det inget problem utan snarare verklighet.

Jag har lärt mig att världen är full av människor som gör misstag (idioter?) och att man måste låta dem göra de misstagen – vilket gör det okej, att säga ”vad var det jag sa” så länge du står kvar och är redo med en halvliters Ben&Jerry's i famnen helst den där ”Halfbaked”. Jag har lärt mig att uppskatta mina vänner lite mer. Skratta mer – kramas mer! Charlek med ett bättre ord. Jag har lärt mig att man ibland måste ta sig ur sin trygghetszon och pröva nya saker, även om de verkar jävligt skrämmande, ta dig själv inte på ett så jäkla seriöst sätt så lär det gå mycket bättre. Jag har lärt mig att ficklampor är suveräna att ha i en mörk tunnel, att tisdagspuben inte är tisdagspuben om du inte har någon att dela det med och att morötter med dipp är jävligt underskattat. Jag har helt enkelt lärt mig en massa, vilket bara visar att livet är ett livslångt lärande. Men viktigast av allt är att jag  skaffat mig själv minnen som hamnar i mitt kära arkivet för evigt, vad mer kan jag begära av 365 dagar?
Det gör mig faktiskt mer redo för de nästa 365.

Statistiken säger tydligen att det är ungefär 19% chans att du kommer att hålla ditt nyårslöfte, så att börja skriva konstiga löften känns ju rätt meningslöst för jag lär ju inte vara en av de procenten om jag känner mig själv rätt (vilket jag gör, tro det eller ej). Speciellt med tanke på att jag nog aldrig avlagt ett riktigt nyårslöfte. Har aldrig riktigt förstått idén med dem. Jag menar varför kan du inte börja med ditt löfte så fort du kommer på det? Vad väntar du på? Så jag avslutar istället med ett av mina favoritcitat av Brooks Atkinson; "Drop the last year into the silent limbo of the past. Let it go, for it was imperfect, and thank God that it can go."


Till er alla från oss alla


Sickan har en plan!

Det är mycket nu, jag vet. Det roliga är att jag inte ens har en aning om, om det är någon där ute i cybervärlden som läser det här. Hallåååååååå..hallå..hallå..? Låtsas som du hör att det ekar. Annars pratar jag ju egentligen med mig själv, skulle kunna ses som schizofren eller? Men i alla fall, jag ville bara säga att jag har en plan. En finurlig liten plan, mer än så kan jag inte säga. (Scch..)


Celine, min vän!

Picture this - Jag, en drink för mycket, en säng som agerar scene och en hårborste.
Visst önskar du att du vore här?


I min lilla lilla ficka

Med ett jordgubbsrus i kroppen som heter duga tänkte jag dela med mig av lite sms i mobilen som jag sparat, som jag inte klarat att radera helt enkelt på grund av olika skäl. Jag bjuder på mig själv (mest för att jag känner mig lite nostalgisk för tillfället och riktigt, riktigt ego)


Två daiquiris senare ..

Förresten, tänkte att du kanske ville veta vad man gör när man inte har någon att prata med? och när det verkar som om alla har stängt av sina mobiler i någon sorts attack mot dig?

Vilket känns väldigt elakt men jag antar att människor blir så till jul i alla fall mitt folk. Jo alltså, du sätter dig och tittar på ledsamma filmer - Notebook, A walk to remember och Man on fire-liknande. Vips! så bryr du dig inte om att du inte har någon att prata med, för du sitter ändå uppkrypen i soffan, snörvlar och har dig. Samtidigt som du kommer på att du inte har vattenfast mascara - en halvtimme senare när du besäker badrummet och du upptäcker Emo-barnet i spegeln. Det goda humöret är som bortblåst. Japp. Borta med vinden so to speak. 

Det blir inte mer jul än så här.


Talk to me!

Här sitter jag med ett riktigt gött humör och ett glas strawberry daquiri med bubblor i handen men jag har ingen att prata med.Det är ju inte riktigt okej! Nej. det är inte alls okej. Vad gör jag nu?  

I Underlandet

Hur är det nu? Jag tror att det ibland är svårt att skilja på drömmen och verkligheten. Vart går gränsen? hur utskiljer man känslorna? För drömmen om det perfekta, drömmen om hur man skulle ha det. Drömmen om vad man önskar sig. Ja, kan ibland bli så tydlig, så verklig att man tror att det är just det man vill. Att det är så man känner, nästan som hallucinationer - En tripp som man inte vill förlora och därför inte behöver se på, med logiska ögon. När det egentligen är så att man är kär i en dröm.

I den verkliga världen är allt inte så sockersött puttinuttit som man tror.. I den verkliga världen där borde man följa de råd man ger andra eller hur? .. I den verkliga världen..ja, där är det verkligt helt enkelt, där kan man inte lura sig själv. Så hur vet man då? Hur vet man vilka känslor man ska lyssna på?  Vilka är sanna och vilka är falska? När lurar man sig själv?


A prophecy. A destiny. A fallen angel.

I två dagar i sträck har jag placerat röven framför tv;n för att titta på en film-serie? Fallen från 2006 som jag fastnat på. Problemet är bara att den verkligen är dålig, det enda som förgyller det hela är ögongodiset Paul Wesley och om jag ska vara ärlig så är det inte hans skådespeleri som förgyller. If you know what I mean.. do you know what I mean?.. you know.. you know..! Och nu slutade den andra filmen  i något som bara kan båda om en tredje film imorgon och trots att den stänger av min hjärnverksamhet genom att vara så förutsägbar. Gissa vart min röv kommer vara?


Kan jag sluta prata?

Med popcorn mellan brösten, kalla kårar i ryggraden och Comedy central på tv försöker jag varva ner så pass mycket att jag kan gå och lägga mig och drömma söta rosa, fluffiga drömmar med lampan tänd. Mest för att morgondagen inte bådar gott. Den består av färdigställande av hemtentan om det så ska förgöra mig!! Återigen är det, det där med självdisciplinen som visar sig som bäst i studie-stunder, inte riktigt där - någon som har tips om hur man tränar upp den? Jag vet inte om det är lathet eller om det bara är så att jag fungerar bäst i pressade situationer? - vilket betyder dagen (kvällen) innan tentan ska in (oftast)

Popcorn-krig

Fortsättningen .. Jag blev så skraj att jag hoppade till och därmed tappade ut popcorn över hela mig. Popcorn-krig är det nya snöbollskriget, det vet väl alla eller?


Lalala.. Go to your happy place!

.. Ghosthunters & det okända på kvällen runt midnatt? Där har tv-människorna lyckas. Applåder till dem!. Jag sitter här i soffan och mer eller mindre försöker vagga mig själv till ro utan att lyckas. Error. Varenda gång, varenda jävla gång säger jag åt mig själv att inte titta, byt kanal, slå över till Comedy central men ännu en gång misslyckas jag. Det där med självdisciplin har aldrig varit min grej och jag blir tydligen inte bättre med åren.


Länge sen ni såg en bild på EK?


Det kanske var ett tag sen ni såg en bild på EK tillsammans. Så här har ni en från i fredags då vi fick för oss att vi kanske för en gångs skull, skulle se till att hålla käft för åtminstone ett litet tag. Lyckades inte så värst eftersom vi i stället upptäckte att vi kan prata utan att använda munnen - Vi är awesome i Charader. Nu kan inget stoppa oss.


Vila i frid Brittany

Emmas status på facebook berättade nyss för mig att Brittany Murphy dött. Det konstigt det där när en kändis dör, för även om man inte kände dem personligen så drar det i ledsam-tråden ändå. Det blir en sorts chock att höra att någon dött, varenda gång - en Va?! upplevelse. Det är väl sådant som man inte vänjer sig vid någonsin antar jag och ju närmare man är personen, desto värre. Och jag är så där typiskt stereotypisk också som direkt tänker på att livet är kort och att man måste fånga dagen, a la carpe diem! .. Så nu ska jag gå och .. Ingen aning! typ rulla runt i snön på balkongen och ge min mamma en kram! Harebratja!
Min själfrände!

Åh Bridget! det är Bridget Jones på kanal 5 och det finns väl egentligen ingen film som är lika bra vad jag vet, på att visa en "riktig" kvinna. Själv känner jag igen mig i många delar av Bridget Jones. Hennes tendenser att hamna i udda situationer som oftast blir värre än bättre, hennes sätt att lova och hantera saker (jag ska minsann inte äta massa onyttigt, jag ska skapa ordning och reda i hemmet) som dagen efter försvinner lika fort som det kom. Bridget Jones, en feel good, helt enkelt.


Kungen av rock!

Ibland måste man ta tillfälle i akt att uppskatta "det gamla"OLD stuff

Lite gammla grejer jag hittade på min gamla blogg som jag tänkte publisera igen :)

2009-03-11 skrev jag:
"ibland känner jag smärta när jag egentligen borde vara lycklig"

Kommentar: Det är nått jag fortfarande kan göra. Jag tror att det kan bero på att ibland sjunker mitt självförtroende, helt plöttsligt och jag känner mig jätte dålig. Det kan också ha att göra med att jag har svårt att lita på människor. Till och men människor som gör mig lycklig kan jag känna oro över. En oro som jag hatar och som jag själv tycker är så larvig att jag känner, när jag borde vara lycklig.


2009-02-06 skrev jag:
Lisa " Vart FAN tar tiden vägen?"
Emma " Den försvinner med allt öldrickande!"

kommentar: Student

2008-12-03 skrev jag:
NU
Suttit på universitetets tvsal hela dagen och pratat telegram texter inför morgondagens test sändningar.
Det är blött, slaskigt och det regnar
Jag är trött och lite smått irriterad på människor
Jag är kissnödig och har mensvärk
Kläderna sitter inte där dem ska och vantarna har jag glömt hemma
På väg till affären efter skolan för att handla för jag har inte längre nått hemma att äta
Trött och sliten

FÖRR

Jag var sisodär 13 år gammal
Cyklade på pappas cykel
Med vinden i håret var jag på väg ner till bryggan för att fiska
Det var sommar och precis lagom varmt
Jag hade saft och bullar med mig som mamma hade bakat
Att jag bara fick mört brydde jag mig inte om jag trivdes mest att bara sitta där på bryggan och se molnen och vågorna komma och gå.
Glad och ovetande

Kommentar: Livet är hårt för oss som är mjuka. Just NU vet jag inte riktigt hur det är. Mest under stimmulerad. Men det ska vi ändra på snart :)

2008-11-30 skrev jag:
Torsdag: Det är okej att supa för om man är lite seg på en fredag så kan man skylla på att man har haft en hård vecka

Fredag:
Självklara festdagen, bara att supa på liksom!

Lördag:
Hallå slutade du någonsin att dricka sen i fredags?? Nej..trodde väl inte det

Söndag:
Dagen man ska ta det lungt? va NEJ NEJ stort missförstånd, denna dag kan du supa MER än någonsin, för på måndagen kan du skylla på att du är trött efter helgens festligheter, det kommer du lätt undan med!

Måndag:
Dagen du tar det lite lungt (du vill ju inte förstöra levern och få problem) Den dagen kommer du vara så trött ändå så man kan se det som en söndag, en förlängd helg helt enkelt, det är nämligen OK att inte ge ALLT på en måndag.

Tisdag:
Den enda egentliga dagen som är VECKODAG..Tisdag suger HÄSTBALLE och du kan inte göra ett skit åt saken..(ett undantag finns dock, DU eller någon fyller år. DÅ kan du festa hej vilt HELT OK)

Onsdag
: Lilllördag, säger väl allt!

Kommentar: HA!

2008-11-21 skrev jag:

"En gäspning (pandiculation) är en djup reflexmässig inandning med öppen mun. Man gäspar oftast för att man är trött men även om man är uttråkad, nervös, har druckit alkohol eller har tagit lugnande medel. Exakt varför man gäspar är inte helt klarlagt, men den förhärskande teorin är att man gör det för att fylla lungor med 56 liter blod, så att de inte faller samman. När man gäspar flödar också mer blod till hjärtat.

Gäspningar tvingar ofta fram en reflex hos personer som ser gäspningen, och leder till att även de börjar gäspa. Enligt ett experiment genomfört av Nature Service reagerar ca 40-60 procent av personer som ser en video med en person som gäspar med att själva gäspa. Att hålla munnen med handen hjälper inte mot detta. Enligt samma experiment har människor med stor kännedom och medkänsla lättare för att "smittas" av gäspningar.

Antagligen är gäspningsreflexen ett arv från våra förfäder. Troligen var gäspningar ett sätt för gruppmedlemmarna att signalera till varandra hur alerta de var, och det kan även ha hjälpt gruppen att gå och lägga sig samtidigt för att på så sätt öka dess effektivitet. Denna teori bekräftas av doktor Robert H Shmerlings studier av apor. Hos babianer signaleras "sovdags" nämligen av omfattande gruppgäspningar, en ritual som avslutas med en enorm gäspning av babianhannen"

Så när Karin och jag idag pratade i telefon och Karin plöttsligt gäspade så gäspade jag med. Vad betyder detta? är vi babianer och Karin är babianhannen som signalerade till mig att det var dags att sova...för det var dags att sova..vi har fått alldeles förlite sömn..

Kommentar: BEHÖVS INGEN

 

2008-10-22 skrev jag :

"Helst skulle jag vilja vara en guldfisk
För då kan jag ta guldet och gå till affären och betala
och ta med mig saker hem
sen skulle jag vilja kunna äta upp en haj också"

Kommentar : Bästa kommentaren av karin "Emma.. hur mycket dricker du egentligen där uppe.. Måste jag komma upp dit?"

 

2008-10-01 gjorde jag en kul grej: 1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?

Hej vad gör du ikväll
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jo det gör du
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Nojade du också eller?
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
<3 jag lagar fläskfile
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Jag kan skjutsa dig till tåget
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
<3 du är fin
7. Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Ja jag ska just ner till tvättstugan
8. Vad vill du höra mest av allt?
Tänker på dig också
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Träffa dig i helgen?
10. Din mest romantiska replik?
Just det fan
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Vi borde dricka öl tillsammans!

 

NU tänker jag göra OM detta :D

 

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?

Hej ! var tvungen att köpa en annan bok igår för att göra några uppgifer
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jag är trött och så
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Måste fråga, vad hände efter jag gått?
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Har redan snubblat på extrapris
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
hehe jupp han följer med
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
äh ingen oro med presenter
7. Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Sover du?
8. Vad vill du höra mest av allt?
Går till farbror doktorn nu
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Men inte fikat?
10. Din mest romantiska replik?
Det är distance!
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Hej älskling

 

Och det detta avslutar jag inlägget, finns en massa mer knas jag skrivit :P men...får ta det en annan NATT ;P

 

 

 


Vi ses i Nangijala!

Se den om du kan . En aning udda, eller okej en hel del udda och absolut inte något att förknippa med klassikern.
Men kan du leva med att den inte går från replik till replik, och att allt inte ser ut som du tänkt dig. Så lär du gå och se den.  

Raggningstips del 1The Todd: You wanna go out some time?
Elliot: With you?
The Todd: Me and a bottle of Jägermeister


.. Läs och lär pojkar, läs och lär.

RSS 2.0