En Powernap hade suttit fint!

Jag gick upp alldeles för tidigt imorse, konsekvensen av det är ju såklart att jag mer än gärna skulle ta en powernap men det hinner jag inte med. Blah. Som tur är ska jag snart förflytta mig till Lisa, där jag och Emma (hon är redan där) ska bo tills på söndag. Härligt värre! Helgen består av besök på Wirströms och Halloweenfest hos Erika, en fullspäckad helg med goa vänner, är sånt vi gillar! Awesome!

..Tänkte bara tipsa om en mysig film jag såg igår, den är lite udda men bra och perfekt för en kväll i tv-soffan med en skål med varma popcorn, en "chickflick" för dig som behöver vila upp dig från veckans måsten, Dakota Skye.Hare bra tja!


Min mamma har höga förväntningar på mig!

Fick en present av mamma för att jag följde med henne och handlade. Med tanke på hur jag såg ut (Du vet en dagen efter outfit) så var det ju egentligen hon som skulle ha en eloge för att hon inte gick fem meter framför mig.  Men det var ju hon som ville att jag skulle följa med, hon sa aldrig att hon tyckte att jag skulle se okej ut. Sp ja, jag fick en present, dagen till ära. Min mamma har sådana "höga förväntningar" på mig.


(Min nya awesomeness kaffekopp)


delicious..but very very bad!Vi på theawesomeness.blogg.se förespråkar inte alkohol, eftersom man oftast blir så jäkla bakis  och vaknar upp med blåmärken som man inte riktigt förstår placeringen av. Men måste ändå få säga det här: Kvällens pinsamma fyllescenario sponsrades av Minttu. Minttu is bad, delicious..but very very bad!

Ett tecken från Alice

Jag glömde berätta att vi såg en liten svart kanin på vägen till Puben. Vi såg samma när vi skulle hem. Lite besviken över att den inte hade en klocka, var vit eller hade vita handskar men det var trots allt väldigt a la Alice i underlandet. Det var awesome.. Shit, fortfarande onykter.
Varför sover du inte?!

.. Så ligger man här (datorn i knät, knät i sängen, huvudet på kudden) och saknar sina vänner. Jag saknar mitt alldeles för närgångna ollon vars röst knäckar alla ljudvallar. Jag saknar min sarkastiskt nedlåtande kock, vars röda hår lyser upp en grå vardag och ja, jag saknar er alla andra också! .. Ska vi skapa ett kollektiv? Typ nu?


(Powerpuffpinglorna)
 


När ett fyllo borde sova


Jag är full. Jag kommer så få lida för det här när jag väl vaknar. Öhm ja. Kvällens läxa: 92% av det manliga könet behöver drastiska återgärder, eftersom de håller på att förvandlas till Svin. De har tydligen tagit Svin-influensan på fullaste allvar och jävligt ordagrant. Jag är jävligt trött på det - Jag menar ska ni hålla på att strula kan ni väl åtminstone lägga lite tanke bakom det hela, lite intelligens?

P.S
Jag må vara fruktansvärt dålig på pingis tillskillnad från Natalie som mer eller mindre ägde Pingisbordet men jag är bra på att komma på namn till arbetslag! Den du! det är i alla fall lite awesomeness i.Hare bra tja!

Lyssna & lär!


Vi borde alla dansa lite mer
Behöver flytta!

Ärligt! nu fan måste jag snart flytta innan jag blir galen....Någon som har ett rum över?

Irländska Pubrundan var i lördags


Var du där och festade järnet med oss eller missade du en av årets awesomeness fester? Om du missade den, tycker jag synd om dig för det var en sådan där - you should have been there!


Goodnight irenéNär jag var liten och inte kunde sova så sjöng min älskade farmor alltid en sång som heter Goodnight Irene. Och nu nä jag låg här och inte kunde sova så dök melodin upp i mitt huvud som en gammal radio och nästan på direkten kände jag mig en aning tröttare och tryggare, lite mer förberedd för John Blund och drömmarnas värld. Så ja, för ni sömlösa själar därute - Jag bjuder på den här!


Nynäshamn (fredags)


Det var en sån där dag som jag trodde skulle bli botten. 9.00 skulle jag träffa lennart på NKC och diskutera engelska B kursen och sen bara åka hem och tråka. Men när jag väl kom ner till nynäs och satt där på mötet med Lennart upptäckte jag hur mycket han bryr sig om sina elever, vi pratade på om allt möjligt och efter ett tag var det dags att gå. Då hade jag fått vet att jag kunde ringa honom på hans mobil 24/7..men helst mellan 7-22. Känns tryggt, kanske en sån trygghet jag behöver.
Jag va glad och gick och köpte en kaffe on the go så att säga och sen 3 vaniljhjärtan som jag tänkte bjuda min syrra och hennes snubbe på när jag kom hem. Missade pendeln med någon minut och bestämde mig för att sätta mig på kajen för att vänta på nästa pendel. (kolla bilden) så jävla vackert, jag ville sitta där i flera timmar och bara vara. Missade nästa pendel också (det var meningen) och drog till Willys istället för att köpa Grönt Jasminte (deras egna märke är så gott) Kände att busssystemet i Nynäs är lite skevt men tog det lugnt och sen slutade det med att jag hoppade på en pendel och åkte hem. Dagen fortsatte i samma lugna och fina stil . Jag gillart, jag gillar nynäs <3

Edinburgh <3(Ett inlägg som består av “onödigt” vetande om mig, Karin)

För dig som inte känner mig kan jag berätta att jag älskar Skottland - Edinburgh för att vara mer exakt och ja, det är ett ämne som jag aldrig tröttnar på att prata om - Mina vänner skulle nog mer eller mindre kalla mig en fanatiker. En never-ending-det-är-ett-jävla-tjat-om-det-där-stället-jag-trorjag-kräks -snart-om-hon-tar-upp-det-igen -situation. Så kom jag på nu när jag satt här och klurade på vad jag skulle skriva att jag knappt yttrat mig om skottland här och så kan vi ju verkligen inte ha det! Det vore inte rätt (Så jag tänker skryta lite)

Så för dig som inte känner mig (du måste vara mer eller mindre en främling annars skulle du redan veta) så kan jag berätta att den tjugoåttonde december (80 dagar kvar) flyger jag tillbaka till Edinburgh min älskade oas efter två år av konstant kliande i fingrar och tår om att få komma tillbaka. Väl där kommer jag att först och främst fira nyår - Nyåret i Skottland kallas Hogmanay och är en av Europas största nyårsfester - Gillar man att festa och att träffa människor (cirka 100.000)  så kan man väl inte klaga i alla fall.


"Edinburghs Hogmanay är nog Europas mest överdådiga och färgstarka nyårsfirande. Höjdpunkten är the Hogmanay Street Party längs med Princes Street men evenemanget pågår sammantaget under fyra dagar och inkluderar såväl gatuteater som musik, dans och fyrverkerier. " ( Länk )

..Men jag tänker också bara njuta av friheten att kunna göra som jag vill, semestern och kanske om jag har tid mmsa Emma, mitt ollon (som ni läsare får behålla) om vad som pågår där borta om - kanske skriver hon om det, kanske är det för mycket att censurera så att hon skiter i det, man kan åtminstone hoppas eller hur? Så, ja det är väl inte riktigt säkert att jag kommer hem när mitt flyg går den tionde januari men vi kan ju anta att Lisa åtminstone kommer göra sitt bästa för att få på mig på flygplanet., det kan jag garantera. Har du inte varit där så säger jag bara att du missat något. Mer information kommer nog senare.. typ i Januari skulle jag anta.

Fortsättning följer


En av de mest Awesome dagarna i EK's livDet här var en sådan dag som man inte kan planera fram, en sådan där dag som bara dyker upp ett fåtal gånger i ens liv. En sådan där underbar dag som flödar av ingenting annat än Awesomeness, en sådan där dag som man kommer skrattandes se tillbaka pånär man är runt hundra år gammal, senil och ser ut som en shar pei i ansiktet. Ja, en av de bästa dagarna i EK's liv ihop. <3


Att prata bakom ryggen på någon - ett avslutat kapitelDet är sorgligt det där, när folk inte kan bete sig på ett respektfullt och rätt sätt. Jag har alltid trott bättre än så men tji fick jag, det är inte bättre än så, det är sämre än så. Hmpfh. Inte alltid lätt det där men sådant är livet antar jag.

Det finns få saker som får mig att reagera riktigt dumt, nej nu menar jag inte dumheter i underhållningens tecken utan snarare dumt som att bli förbannad och riktigt trött, jag har rätt så lång stubin vilket givetvis är en bra egenskap när man jobbar med barn men det finns saker som utan tvekan klipper den långa stubinen och en av dem är att prata bakom ryggen på folk. Jag är tjugotvå år gammal och under dessa levnadsår har jag lärt mig att konsekvenserna av att prata bakom folks ryggar är värre än att säga det till dem, ärligt, kanske med lite florsocker på men ändå - kan du inte säga det framför dem så borde du inte säga det bakom dem, håll då käften istället.

Men då och då i ens liv dyker människor upp som av olika anledningar inte klarar av att vara raka, kanske är de konfliktsrädda? kanske har de ännu inte vuxit upp? kanske är de okunniga? Något måste det ju vara men jag vet faktiskt inte vad, olika varje gång antar jag, men sådana människor kommer trots allt att dyka upp i ditt liv och det är väl frågan i hur du hanterar det som är det viktigaste. För i slutändan är DU den enda personen som DU måste leva med.

Jag? Jag hanterar det oftast genom att förklara, ge min sida av det hela och sedan låta personen bara vara - släppa det. Men tydligen (vilket jag börjar inse nu) så är det inte alltid så det funkar. För vad gör man när den andra personen, ja den som pratar bakom dig, inte klarar av det? Vad gör man när den personen faktiskt inte inser att du gått vidare med ditt liv? Utan istället av någon underlig anledning tror att du gör någon sorts "tillbaka kaka"? Vad gör du när personen tror att du också pratar bakom ryggen? Hur kan du bevisa motsatsen? Borde du göra det?

.. Själv tänker jag göra ett till försök med att släppa det, för det är varken värt mina tankar, mina funderingar eller min tid.

Ett avslutat kapitel .


Lite extra pepp! en vardag som denna


Hell's Kitchen


".. you don't know what it is to be straight, it's awful"

Jag tror jag är kärMichael Cera <3Nick and Norah's Infinite Playlist
Har du inte sett den så har du missat något.
En feel good film med underbar humor och en satans massa awesomeness!


One of my guilty pleasure

En av mina guilty pleasures är en tv-serie på tv4 fakta som jag följt slaviskt den här helgen, det har inte spelat någon roll vad jag har hållt på, jag har släppt allt och sprungit till tv:n för att se Bondi rescue ( Livräddarna på Bondi beach) Jag bara älskart!


Murphy's lag .

Jag skrev om igår men lyckades glömma bort det jag gjorde på vägen hem, kan det ha varit pågrund av min hjärnskakning som jag förmodligen lyckades ge mig själv? ingen aning faktiskt men tänkte dela med mig ändå. Igår när jag ska gå av bussen (fyran) i gullmarsplan, så står jag där framför dörrarna innan de öppnas och leker med fonen, dörrarna öppnas och jag kliver ut, tittar upp och får en stolpe mitt i pannan.
Alltså har busschauffören lyckats parkera sig så bra att stolpen är precis i mitten av bussdörarna, undangömd från den mänskliga synen så att man inte ser den förrän dörrarna öppnas och man kliver ut..

Min första reaktion blev "AJ som fan" och min andra blev ett skratt med mummel om Murphy's lag - Om något kan gå fel så kommer det gå fel. Jag var den felande länken i denna situation..tydligen. Ja, så nu ligger jag här och begrundar den röda fläcken på pannan och undrar om det där med carpe diem kanske inte riktigt är så bra som jag trodde.Bli inspirerad - bara för idag!


På tjugo ynka minuter

Det var det där ja, jag skulle inte ut denna helg, jag skulle ligga hemma i tv-soffan och bara va. Ingen press - ingen stress, så ringer telefonen, människan (Lisa) i luren frågar om vi verkligen inte ska åka och se Nancy's Dead spelningen i Southside's källare? Nej, nej, nej jag ska vara hemma, dricka varmt te, smula sönder kärleksmums och såsa har jag ju sagt! Skolarbete får man göra på söndag och jag kan inte hantera en till bakfylla slash plugg-söndag.. inte en till.

Människan i luren håller med mig, visst fan skulle vi båda stanna hemma på varsin sida av stan, titta på någon kass film och bara va..ingen tvekan där inte! men så lägger sig en tredje person in i vår konversation, in i vår världskarta och på tjugo ynka minuter har jag gått från pyjamas och soff-krull till en någolunda accepterad Pub-outfit, kammat hår och sitter på bussen in mot stan. Det hela gick så fort att jag knappt hann reflektera över vad jag gjorde, det gick så fort att jag glömde hemmanycklarna.. hemma. Mm den du! den var inte illa..min mor blev så glad när jag ringde på dörren när jag kom hem runt två.. jätteglad! eller inte.

Men tänk! På tjugo ynka minuter ändrades alla planer för min lördag - från en såsig sådan till en kväll på Southside med allt vad det innebar. Ja, lite mer så här borde livet vara! Lite mer spontanitet, Carpe diem och allt det!

 

Lite kul


Ibland så ..

Ibland känner jag mig lite utanför. Det är bara vissa saker ni gör där jag känner att ni inte tänker på att jag finns. Kanske det är så eller så är det jag som kräver så mycket uppmärksamhet just nu för att jag mår så pissigt dåligt. Jag vet inte, men jag trivs inte riktigt med situationen. Det är nästan lite skämmigt att må dåligt som jag gör. Om ni ändå bara viste, men det vill jag inte att ni ska veta heller. Jag vill inte dra ner någon annan i mitt depptänk. Ibland kommer det ljuspunkter, ibland, men det räcker inte och jag vill inte be om det. Men jag skulle vilja be om mera pepp. Det kanske inte syns på utsidan men på insidan har jag en strid med mig själv. Som jag förlorar om och om igen.

Men det kanske är en del i vårt sammhälle som säger att vi inte ska be om för mycket från andra människor. vi ska inte ha för mycket hopp på att andra kan hjälpa oss.

Men jag vet att ni inte är som alla andra

Jag har hopp på er

Men kanske jag har tappat hoppet på mig själv bara


Det regnar

 

Det regnar, och regnar och regnar

Hela dagen har det regnat känns det som

Men det är väl egentligen ingenting som ni redan vet, men det finns lite som ingen vet.

Det är inte lätt när det är svårt


Vad jag gör i skolan del 1

Jag tror inte jag berättade om min exkursion till Hellasgården för några veckor sen, som uppdrag av kursen naturkunskapen som jag går i, skulle vi leta efter vattendjur, ett undersökande äventyr kan man se det som, så där stod vi cirka trettio vuxna människor i blandade åldrar med håvar, glasburkar och förstorningsglas på jakt efter något krälande och blött.
Ja, tillslut hittade vi våra små djur och undersökningen påbörjades - Hur ser den ut? Varför har den hår? Vad gör den med de där tre fjädrarna som kommer ur baken? Kan den hoppa?Jo, burkarna var ju också till för att vi skulle kunna ta med oss djuren hem, så att vi kunde undersöka dem på skolans biologilabb. Problemet var bara att vi inte hade våran nästa lektion förän en vecka senare.. så hur gör man?

Jo gott folk! den bästa platsen för de stackars små instängda djuren var kylskåpet så länge den inte hade en högre grad än 6. Så ja, jag hade alltså en sådan här i kylskåpet. Min mor, hon var inge vidare glad. (inte jag heller för den delen.. den var lite för stor för min smak... den är naturlig storlek på bilden)
If you don't wanna know, don't ask

Istället för att sitta här och berätta om varför jag anser att denna dag borde ha skrotats redan innan tolvslaget så väljer jag att lägga mig i sängen och skruva upp volymen på lite trösta-mig-visa-mig-att-livet-är-bättre-än-så-här-annars-börjar-jag-gråta-musik.
"We Weren’t born to follow
Come on and get up off your knees
When life is a bitter pill to swallow
You gotta hold on to what you believe
Believe that the sun will shine tomorrow"

Man får vara glad för de små glädje-överraskningar som dyker upp.
Den tionde (ja, samma dag som irländska pubrundan) då kan jag äntligen införskaffa mina Hogmanay-biljetter.
Det mina vänner, DET är awesomeness på högsta nivå!


För mer information klicka här

Please be careful, please be kind

"the hardest thing in this world... is to live in it" säger Buffy Summers (the vampire slayer) medan hon hoppar in i en säker död och ja, hon kan väl inte ha mer rätt än så.


Just nu gör jag mer eller mindre allt annat än vad jag borde göra.  Istället för att ta itu med det sista av mitt skolarbete fyller jag min blåsa med te och "tjuvkikar" över laptopen på Criminal minds på femman som jag redan vet hur det slutar, eftersom jag redan sett det. Sorgligt är vad det är - Jag har ingen som helst självdisciplin.


Kvällens bakgrundsmusik

"Why am I not numb to this?
Why can't I let it all outside my mind?
Don't let me sit here collecting dust
But please be careful, please be kind"
Som du märker gör jag allting annat, jag sitter ju till och med och bloggar hellre. Tja, det är inte lätt men jag står för mina handlingar, villig att ta konsekvenserna som förmodligen blir ännu fler timmar på min sömnbrist-sida. Fast vad gör en eller två timmar till när jag ändå ligger på minus .
Vem vet, minus + minus kanske blir plus? 

Trampa mot bättre tider?

Bara en daglig uppdate så att du vet att jag lever: Ska snart iväg för att låna en bok på biblioteket (börjar känna mig smartare för var dag som går, andra gången på tre dagar som jag är på biblioteket) som sedan ska lämnas över till Lisa för själv har jag redan tillräckligt mycket att läsa både till examinationen av naturkunskap och C-uppsats förberedning - Nej, nej jag börjar inte känna mig stressad. Sen tänkte jag använde mig av stressen på gymmet när jag ändå är i stan, där jag tänkte läsa lite natyurkunskap medan jag sitter på motionscykeln och trampar mot bättre tider, ja, det kan kallas extreme multitasking om inget annat.

..Om jag gissar rätt så kan jag möjligtvis även råkat lova mor min att detta är en bra dag för shopping av garn och knäckebröd och andra essentiella varor till vårt hushåll men det går nog att få in det också! just make it happen so to speak (write) 

RSS 2.0